Lasten katolinen uskonnonopetus Suomessa

Katolista uskonnonopetusta on Suomessa tarjolla kouluissa ja seurakunnissa. Opetukseen ilmoitettavat lapset on ensin rekisteröitävä seurakuntaan. Seurakuntia on kahdeksan. Jos et tiedä, mihin niistä pitäisi ilmoittautua, neuvomme mielellämme.

Koulun katolinen uskonnonopetus on lain mukaan järjestettävä kaikissa niissä kunnissa, joissa vähintään kolmen peruskouluikäisen lapsen vanhemmat sitä vaativat. Kotikuntasi tilannetta voit tiedustella koulusta. Meillä on tässä lista kunnista, joissa varmasti tiedämme uskonnonopetusta olevan. Jos tahdot perustaa uuden opetusryhmän, ryhtyä opettajaksi tai tarvitset tukea keskusteluissa koulun kanssa, autamme mielellämme asiassa.

Seurakuntien uskonnonopetus on kahdenlaista: koulutunteja korvaavaa ja sakramentteihin valmistavaa. Tässä on lista paikkakunnista, joilla seurakunnat antavat opetusta. Joillakin paikkakunnilla opetusta annetaan useammalla kielellä, pyrimme päivittämään tiedon siitäkin tänne. Normaalisti sakramentteihin valmistavaan opetukseen otetaan vain niitä lapsia ja nuoria, jotka käyvät myös muussa uskonnonopetuksessa.

Jos sinulla on kysyttävää uskonnonopetuksen järjestelyistä, ota yhteyttä Katekeettiseen keskukseen katekeesi(at)katolinen.fi, puh. 050 544 0871

Jos olet anomassa lapsellesi katolista uskonnonopetusta koulusta, voit käyttää tätä anomusmallia.

Svenska
English
Español
Polski
Русский
Tiếng Việt

Tagalog