Lasten katolinen uskonnonopetus Suomessa

Katolista uskonnonopetusta on Suomessa tarjolla kouluissa ja seurakunnissa. Opetukseen ilmoitettavat lapset on ensin rekisteröitävä seurakuntaan. Seurakuntia on kahdeksan. Jos et tiedä, mihin niistä pitäisi ilmoittautua, neuvomme mielellämme.

Koulun katolinen uskonnonopetus on lain mukaan järjestettävä kaikissa niissä kunnissa, joissa vähintään kolmen peruskouluikäisen lapsen vanhemmat sitä vaativat. Kotikuntasi tilannetta voit tiedustella koulusta. Meillä on tässä lista kunnista, joissa varmasti tiedämme uskonnonopetusta järjestetyn.

Jos tahdot perustaa uuden opetusryhmän, ryhtyä opettajaksi tai tarvitset tukea keskusteluissa koulun kanssa, autamme mielellämme asiassa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Seurakuntien uskonnonopetus on  sakramentteihin valmistavaa. Joillakin paikkakunnilla opetusta annetaan useammalla kielellä. Tarkemman päivitetyn tiedon asiasta saa tiedustelemalla suoraan seurakunnasta. Normaalisti sakramentteihin valmistavaan opetukseen otetaan vain niitä lapsia ja nuoria, jotka käyvät myös muussa uskonnonopetuksessa.

Jos sinulla on kysyttävää uskonnonopetuksen järjestelyistä, ota yhteyttä opetusosastoon opetus@katolinen.fi tai opetusjohtajaan, puh. 050 544 0871 osmo.vartiainen@katolinen.fi